Fehérjék
2015. május 29. írta: Benkő Szilvia

Fehérjék

Ez most hosszabb bejegyzés lesz… Nagyon hosszú… Főként fehérjét tartalmaz minden élelmiszer, ami olyasmiből származik, ami mozog (vagyis inkább ami életében még mozgott). Ezek tehát az állati eredetű táplálékok, a húsok, a halak, a tojás (mert azt a mozgásra képes tyúk tojja), a tej (mert az a…

Zsírok
2015. május 25. írta: Benkő Szilvia

Zsírok

A zsírokat a legtöbben könnyedén be tudjuk azonosítani. A sütéshez, főzéshez használt zsiradékok, a vaj, a margarin, az olajak mind ide tartoznak. Ezeken kívül rengeteg élelmiszerben található még zsiradék, amire elsőre nem is gondolnánk. Ilyen pl. a húsokban lévő látható zsír (a bőr és az…

süti beállítások módosítása